Advertentie

Samsung S6 Edge Image Banner 300 x 250

Follow @Werkgevers_nt

Mijke Nauta-Hamers: Regio-manager

Oude functie : Consultant
Oude werkgever: Topsecretaries Nieuwe situatie Nieuwe functie : Regio-manager (Z-Holland/N-Holland en Utrecht)
Nieuwe werkgever Lees meer https://www.werf-en.nl/mijke-nauta-hamers-regio-manager-z-hollandn-holland-en-utrecht/
 
Bedrijven die op een meer volwassen manier met onboarding omgaan, zien minder mensen in het eerste half jaar vertrekken. Bovendien zien ze significant meer betrokkenheid onder alle medewerkers, aldus recent en wereldwijd Brandon Hall-onderzoek onder ruim 350 HR-medewerkers.
 
Sommigen hebben het heel mooi over ‘learning agility‘ als succesbepaler. Oftewel: het vermogen om te kunnen omgaan met veranderingen en snel nieuwe vaardigheden aan te leren. Maar aan dit vermogen ligt een persoonskenmerk ten grondslag, dat nog veel belangrijker lijkt te zijn. En dat is…: nieuwsgierigheid. Niet voor niets zegt iemand als ex-Google-ceo Eric Schmidt zijn wervingsideeën vrijwel volledig op deze eigenschap te baseren.
 
Het aantal openstaande vacatures steeg in het derde kwartaal van dit jaar van 204.000 tot 213.000. Dat is nog niet zoveel als er in 2008 waren, toen het aantal vacatures opliep tot maar liefst 249.000. Maar er is zeker opnieuw sprake van krapte op de arbeidsmarkt, aldus de CBS-onderzoekers.
 
Een kwart eeuw geleden bestonden ze allemaal nog niet (of, vooruit: nauwelijks, want Apple was er natuurlijk al wel). Nu zijn het samen de grootste techbedrijven ter wereld, soms – ondanks al hun onderlinge verschillen – in één term GAFA genoemd. Wat je ook verder van hen mag vinden: als je zo snel groeit, móét je werving en selectie wel op orde zijn. Wat zijn een paar dingen die we van hen kunnen leren? De essentie samengevat:
 
Bij de bedrijven in Seed Valley werken momenteel opgeteld al ruim 3.500 mensen, maar de werkgelegenheid neemt er elk jaar minstens 5 procent toe. En het is nu al het grootste zaadveredelingsgebied ter wereld. ‘Seed Valley groeit als kool’, grapte de Schagense wethouder Jelle Beemsterboer er al eens over. Ook het FD schreef heel recent een lovend artikel over de regio.
 
Ruim een derde van de vacatures blijkt lastig te vervullen. Vooral in de bouw en ict komen werkgevers moeilijk aan gekwalificeerd personeel. In de ict-branche zeggen werkgevers dat voor ruim de helft van de banen het moeilijk is om geschikt personeel te vinden. Voor de bouw is dat zelfs 60 procent, aldus het UWV-rapport Blik op het werven van personeel. Wat zijn de overige ‘hoogtepunten’ uit dat rapport?
 
De General Data Protection Regulation, in goed Nederlands: de Algemene verordening gegevensbescherming of AVG, is ongetwijfeld hét gesprek van de dag onder recruiters, marketeers en intermediairs op de arbeidsmarkt. Welke begrippen komen dankzij deze wet onze woordenschat binnen? We noemen er 10. Ken jij ze allemaal al?
 

Henk-Jan Scholten: Recruiter / employer brand specialist

Ingangsdatum : 1-11-2017
Binnen Rijk Zwaan zorg ik ervoor dat we de geschikte kandidaten weten te bereiken. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de werving van uiteenlopende posities, en het versterken van Rijk Zwaan als werkgeversmerk.
 

Sepideh Teimorian: Corporate Recruiter

Ingangsdatum : 1 juli 2017
Op dit moment ben ik bezig met analyse op het gebied van recruitment en het aandragen van verbeteringen in het proces. Daarnaast ben ik gestart met inventarisatie naar de complete functieprofielen die Middin voor haar organisatie nodig heeft.
 
Afgelopen week was ik op de Employer Branding Summit in de Philharmonie in Haarlem (foto boven). Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het dapper vind dat Recruiters United het lef heeft getoond om het evenement geheel zelfstandig – dus zonder VEA, NVP en SJP – te organiseren. En laat ik dan ook meteen toevoegen hoe belangrijk ik het vind dat employer branding aandacht krijgt in een arbeidsmarkt die steeds krapper wordt.